Tenisové potřeby

Rakety

Tenisovou nezbytností číslo jedna je raketa, která odpovídá vaší úrovni dovedností. Při výběru tenisové rakety se zaměřte na tři věci: hmotnost, velikost a držení

Hmotnost

Pro začátečníky je klíčová nízká hmotnost. Díky tomu se vám bude s raketou lépe švihat a pomaleji se unavíte. Když začínáte, vaše kondice a svalová výdrž nemusí být na vrcholu a cokoli, co vám pomůže snížit únavu, může být velmi užitečné. S lehkou raketou pro začátečníky se můžete soustředit na nácvik techniky bez obav, že vás příliš brzy přepadnou svalové křeče. Za tenisovou raketu vhodnou pro začátečníky lze považovat cokoli mezi 280-320 gramy.

Velikost

Vyberte si větší velikost tenisové rakety, čímž se díky větší ploše zvýší vaše šance na kontakt s míčkem – především s tzv. sweet spotem tenisové rakety. Sweet spot je místo, v němž se nachází střed rakety, do kterého chcete míček zasáhnout. Samozřejmě platí, že čím větší je sweet spot, tím snadněji míříte. Větší rozměry jsou užitečné zejména v případě, že ještě nemáte zdokonalený úder nebo načasování. Jakákoli raketa o velikosti 98 až 110 čtverečních palců je klasifikována jako raketa pro začátečníky a je skvělým nástrojem, který vás podpoří v počátečních fázích.

Grip

Nakonec si všimněte velikosti gripu, která se může velmi lišit v závislosti na velikosti vaší ruky. Nevhodná velikost úchopu může unavit vaše svaly a ztížit přesný pohyb úderu. Pokud si najdete raketu, která bude vyhovovat vaší velikosti úchopu, budete moci využívat plný rozsah pohybu, pohodlně švihat a snížíte pravděpodobnost zranění.

Details

Příští u příspěvku

Předešlý u příspěvku

Přidejte odpověď

© 2024 Tenisové potřeby

Šablona od Anders Norén