Tenisové potřeby

Míče

Na trhu se objevují dva různé typy tenisových míčků. Koupit můžete tlakový nebo beztlakový míč.

Tlakové tenisové míče

Tlakové míče používají při hře profesionální hráči a všichni ti, kteří si chtějí zahrát s tím nejlepším, co je na trhu k mání. Tlakové míče jsou dražší a patří k nejčastěji používaným míčům vůbec. Míče se plní vzduchem, díky čemuž jsou mnohem pružnější, živější a rychlejší.

Vzduch se však pozvolna ztrácí a míček tak ztrácí svoje výhodné vlastnosti. Při oficiálních utkáních se tak běžně používá větší počet míčků. Amatérští hráči však mohou jeden míček používat i řadu měsíců.

Beztlaké tenisové míče

Míček má po celou dobu stejný tlak a vyznačují se delší životností a jsou považovány za dostatečně kvalitní. Kvalita hry je však nižší a míče jsou vhodné spíše pro rekreační hráče. Při výrobě kvalitnějších míčů se do jádra přidává titanová příměs. Takovéto míče jsou velmi kvalitní, herní vlastnosti míče se neztratí ani po mnoha používáních a oceníte i dlouhou životnost míčů


Dále se míče dělí do několika skupin podle hráčské úrovně. Obecně se míče dělí na tréninkové, turnajové, universální a dětské. Kvalitu a úroveň určuje pořizovací cena i výrobce, čím je míč dražší, tím je i kvalitnější.

Tenisové míče pro děti – děti budou potřebovat spíše měkké míče. Nejmenší si zahrají s měkkým pěnovým a zároveň větším míčem. Postupně pak budete přecházet na tvrdší míče standardní velikosti. Dětské míče a míče vhodné pro začátečníky poznáte podle zeleno- žluté nebo oranžově žluté barvy. Tyto barevné kombinace jsou schváleny ITF a vyznačují se dostačující kvalitou. Míče jsou při hře pomalejší a hra je pro začátečníky o poznání snadnější.

  • Dále pak můžete koupit červený míč, který se vyznačuje až 75% zpomalením a je vhodný pro děti od 5 – 7 let věku.
  • Oranžová barva míče má zpomalení 50% a doporučuje se dětem od 7 – 9 let.
  • Zelené míče mají zpomalení 25% a vhodné jsou pro děti od 9 – 10 let

 

 

Předešlý u příspěvku

Přidejte odpověď

© 2024 Tenisové potřeby

Šablona od Anders Norén